Love is in the air

שוקולד מעורר תשוקות ויצרים, אנשים מאמינים ששוקולד הוא אפרודיזיאק ויכול לעורר מינית ובמחקרים שונים נמצא קשר בין שוקולד לבין התאהבות, משום שהוא מכיל את אותו חומר כימי שמייצר המוח בזמן התאהבות.

חיזור גורלי Fatal courtship

שוקולד מריר מכינים מפולי קקאו, שהם בין האנטי-אוקסידנטים הטובים ביותר שיש לאמא טבע להציע לנו.
שוקולד לבן הוא ממתק העשוי מחמאת קקאו ויוצר לראשונה בשווייץ.

המרכיבים:
60 מ"ל ליקר שוקולד לבן של יקב לביא
30 מ"ל ליקר שוקולד מריר של יקב לביא
2 אצבעות וופל (Kinder במילוי קרם אגוזי לוז חלבי מצופה בשוקולד לבן)

אופן ההכנה:
מוזגים ליקר שוקולד לבן לכוס קוקטייל ומציפים מעל עם ליקר שוקולד מריר.

הצעת הגשה:
2 אצבעות וופל במילוי קרם אגוזי לוז חלבי מצופה בשוקולד לבן מונחים לצד הקוקטייל.


 



תשוקה צבעונית A colorful passion

מחקר שנערך בקנדה העלה כי צריכת אוכמניות כחולות באופן קבוע בכל בוקר, לתקופה של מספר שבועות, שיפרה את חדותם הקוגניטיבית של המשתתפים, והם הוכיחו ביצועים טובים יותר בלמידה, ריכוז, זיכרון והצלחה בלימודים.
יצרנית השוקולד הבריטית 'קדבורי', יצרה את טבלת השוקולד הראשונה בעולם בשנת 1842.

המרכיבים:
60 מ"ל של ליקר אוכמניות שחורות של יקב לביא
10 מ"ל של ליקר שוקולד מנטה של יקב לביא
סוכריות Ms&M בוטנים מצופים שוקולד

אופן ההכנה:
מוזגים ליקר אוכמניות שחורות לכוס קוקטייל וסגוגרים במזיגה איטית של
ליקר שוקולד מנטה.

הצעת הגשה:
קישוט של סוכריות Ms&M (בוטנים מצופים שוקולד) מפוזרים.


יקב לביא, קוקטיילים



אהבה בשחור לבן Love in black and white

קולומבוס וקורטז היו יצאני השוקולד הראשונים מאמריקה לאירופה, כאשר הביאו עמם פולי קקאו לספרד בתחילת המאה ה-16.
קפה הוא אחד המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם, ובמהלך שנה נצרכות ברחבי כדור הארץ למעלה מ- 500 מיליארד כוסות קפה.

המרכיבים:
60 מ"ל ליקר אספרסו של יקב לביא
20 מ"ל ליקר שוקולד לבן של יקב לביא
כדורי שוקולד שחור ולבן ("קליק")

אופן ההכנה:
מוזגים ליקר אספרסו לתוך צנצנות הגשה וסוגרים במזיגה איטית של ליקר שוקולד לבן.

הצעת הגשה:
קישוט של כדורי שוקולד שחור ולבן ("קליק") בתוך צנצנת הגשה.


יקב לביא, קוקטיילים
 



אהבה מתוקה sweet love

שמן נענע חריפה הוא שמן אתרי עם שימושים רבים לריפוי והרגעה של הגוף.
בשווייץ, צריכת השוקולד הממוצעת לאדם היא כ-12 ק"ג בשנה.

המרכיבים:
80 מ"ל ליקר שוקולד מנטה  של יקב לביא
20 מ"ל  ליקר אוכמניות  של יקב לביא

אופן ההכנה:
מוזגים את הליקר שוקולד מנטה לכוס נמוכה וצרה, מציפים בזהירות
ליקר אוכמניות וסוגרים עם קצפת טרייה.

הצעת הגשה:
מזלפים קצפת טרייה מעל.

יקב לביא, קוקטיילים

זיו מנור


Comments

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות